Fájdalommentes fogkőeltávolítás

Fájdalommentes fogkőeltávolítás

Manapság az igényes megjelenéshez elengedhetetlen az ápolt, egészséges fogazat. Ez nem csupán esztétikailag, de egészségügyileg is fontos szempont.

A fogászati kezelések minden esetben rendezett íny állapotot igényelnek. A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti a sikeres, precíz beavatkozásokat.

Éppen ezért olyan fontos a megfelelő szájhigiénia. Ebben van segítségünkre a dentálhigiénia, ami ma már minden fogászati kezelés részét, ill. alapját képezi.

A szakképzett dentálhigiénikus elengedhetetlen tagja a fogászati rendelő csapatának, feladata a komplett professzionális fogtisztítással helyreállított szájhigiénia és annak megtartása, valamint a helyes fogápolási technikára való nevelés.

Az ínygyulladással kezdődő fogágybetegség viszonylag könnyen kezelhető a már jól ismert általános kezelésekkel. Ehhez egy alapos ultrahangos fogkőeltávolítás, dentálhigiéniai tanácsadás, instruálás elegendő.

Az előrehaladott fogágybetegség esetén azonban már komolyabb kezelés szükséges.

Ebben az esetben szükség van íny alatti professzionális tisztításra is, melyet speciális svájci kézi eszközökkel végez szakképzett dentálhigiénikus kollégánk. A kézi eszközök használatával mélyen íny alatt is megtisztítható a fogfelszín. A mélyen lerakódott fogkövet, lepedéket ezzel a módszerrel távolítjuk el.

Amennyiben nincs szükség sebészeti beavatkozásra, a gyulladásmentes állapot fenntartására a dentálhigiénikus által meghatározott időközönként rendszeres kontroll és ellenőrző tisztítás szükséges.

Természetesen a kézi tisztítás íny fölötti fogkő eltávolításra is alkalmas, beleértve a polírozást és szájhigiéniai tanácsadást.

A fogágybetegségek nagyon sok embert érintenek, az európai lakosság 80 %-a valamiképpen érintett a témakörében. A fogíny és egyéb tartószövetek betegsége nem csupán a szájban okozhat kellemetlen tüneteket – ami akár hosszú távon a fogak elvesztésével is járhat -, de több általános egészségügyi probléma létrejöttében vagy súlyosbodásában szerepet játszik.

Ne kockáztasson! Kérjen időpontot mihamarabb, keresse kollégáinkat.

+36 (70) 350 3549